Teknolojik Aletlerin Ortalama Garanti Süreleri
Teknolojik Aletlerin Ortalama Garanti Süreleri

Teknolojik Aletlerin Ortalama Garanti Süreleri Günümüzde yaptığımız alışverişlerin çoğunda olan, gün geçtikçe gelişen teknoloji ile birlikte çoğalan, teknolojik aletlerin koruması satın aldığımız andan itibaren bize aittir. Ne kadar alışveriş yaptığımız yerler bize koruması şu kadar yıl dese de, genellikle kullanıcı hatasından kaynaklı olarak garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Bazı durumlarda ise cihazı satın aldığımız yerin eklediği durumlar (garantiye ek süre vs.) farklılık gösterebilir. Teknolojik alet bir mp3 çalar, televizyon, bilgisayar veya çamaşır makinesi olabilir.

Teknolojik Aletlerin Ortalama Garanti Süreleri

Ortalama Garanti Süresi

Satın aldığımız cihazdan cihaza ya da firmadan firmaya fark gösterebilir. Belirli bir garanti süresi yoktur. A Cihazına 2 yıl, B Cihazına 4 yıl süre verilmiş olabilir. Fakat elektronik aletlerin ortalama garanti süresi 2 yıldır. Günümüzde aklımıza gelebilecek herhangi bir aletin bile garantisi olabilir. Önemli olan konu, garantiyi nelerin kapsadığı, kullanıcının ona göre davranmasıdır. Garanti belgelerini saklamak, cihaza herhangi bir zarar geldiğinde servis ile iletişime geçmekte büyük önem taşır. Bu sebeple kullanıcıda sorumluluk artmaktadır.

Garantiyi Kapsayan Durumlar

Genellikle kullanıcı hatası olmayıp, cihazın özelliklerine bağlı olarak (Örn: Su Geçirmez) o özelliğin bir hatayla sonuçlandığı, normal koşullarda çalışmaya devam edebilmesi gerekirken cihazın arızalanmasıdır. Teknolojik Aletlerin Ortalama Garanti Süreleri Fakat genellikle bu durum ile değil, kullanıcının sebep olduğu bir hatayla karşılaşılıyor ki bu durumda cihazın garanti kapsamı dışında kalmasına sebep oluyor. Cihazın hatalarında kullanıcının müdahalesi değil, garanti servisinin müdahalesi gereklidir. Bu sebeple kullanıcının Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu üzerinde yazan her şeyi cihazı kullanmadan önce bilmelidir. Çünkü cihazın belli hatasıyla karşılaşınca kullanıcının müdahalesi daha çok o hatayı ilerletebilir.

Kullanıcı Hatası

Garanti dışı kalan en önemli hususlardan birisidir. Kullanıcının yaptığı en ufak bir olayda bile gerçekleşebilir. Aslında telefonun kendi kendine oluşturamayacağı her şey kullanıcı hatasıdır. Örneğin; cam çatlaması, cihazın su alması, kendi kendine olacak bir şey değildir. Teknolojik Aletlerin Ortalama Garanti Süreleri Bazı durumlarda cihazın üzerindeki yapışık garanti kağıdını sökmek bile o cihazı garanti dışı bırakır. Çünkü o kağıdın yırtılması veya sökülmesi o cihazın açılması demektir. Bu gibi ufak durumlar kullanıcı tarafından ilk zamanlarda pek dikkate alınmasa da ilerleyen zamanlarda veya ilerleyen zamanlarda büyük bir önem taşır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Pes Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!